Fatale beschieting Danny Gubbels (12) is toch echt moord

BREDA - De drie mannen die betrokken waren bij de dood van de 12-jarige Danny Gubbels uit Breda zijn in hoger beroep terecht veroordeeld voor moord. De Hoge Raad, het hoogste rechtscollege in Nederland, vindt dat het vonnis dat in het hoger beroep werd uitgesproken, overeind blijft. Dat is dinsdag bekendgemaakt.
Danny Gubbels werd in 2010 beschoten. Hij zat met zijn moeder in Breda aan de keukentafel toen een groep van zeven personen ’s avonds schoten afvuurde op de woonwagen waarin licht brandde.

Er werden in totaal 27 kogels afgeschoten. Danny werd geraakt en overleed. Zijn moeder raakte gewond aan het hoofd.

De gerechtelijke procedure sleept al lang. In 2013 werden twee verdachten veroordeeld tot zestien jaar, één verdachte werd vrijgsproken. Justitie ging in hoger beroep, net als de verdachten.

In hoger beroep kregen de drie verdachten allemaal twintig jaar celstraf. Dat was voor het vermoorden van Danny en poging tot vermoorden van zijn moeder. Volgens het hof was er sprake van een vooropgezet plan om de woonwagen te beschieten en was er geen sprake van schieten uit paniek. Wie het fatale schot heeft gelost, is niet bekend.

Nu is dus de laatste stap gezet, naar de Hoge Raad. Nu zijn er geen verdere stappen meer mogelijk.
Meer over dit onderwerp:
breda moorden danny gubbels rechtszaken hoge raad