Man uit Sint Willebrord negen jaar cel in, vrijgesproken van schieten op agent

21 maart 2016 om 12:04
nl
Een man uit Sint Willebrord moet negen jaar de cel in. Volgens het gerechtshof in Den Bosch heeft hij onder meer in cafetaria De Smulhoek in zijn woonplaats mensen met de dood bedreigd. Ook werd hij veroordeeld voor wapenbezit en diefstal. De man werd vrijgesproken van het beschieten van een motoragent in augustus 2011 in Etten-Leur.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Enkele dagen daaarna pleegde hij een gewapende overval op De Smulhoek. Hierbij raakte een persoon zwaargewond. Bovendien werd een aantal klanten met het vuurwapen bedreigd en kreeg één van hen een klap met een hard voorwerp in het gezicht.
Geen tbsHet Hof achtte ook wapenbezit en diefstal bewezen en spreekt van een laffe en gewetenloze daad. Tbs werd hem echter niet opgelegd, omdat de man tijdens het proces zijn houding (positief) heeft veranderd. Wel zal hij worden opgenomen in een gesloten forensische verslavingskliniek.
Schieten na achtervolgingDe overval was het derde delict in korte tijd waarbij de man betrokken was. De reeks begon met het beschieten van de voordeur van een huis en werd vervolgd met het beschieten, met een hagelgeweer, van een motoragent in Etten-Leur. Dit gebeurde na een achtervolging.
Volgens de advocaat-generaal en de rechtbank was er sprake van poging tot doodslag. Volgens het Hof ontbreekt hiervoor het bewijs, omdat 'niet kan worden vastgesteld dat de verdachte in de richting van de motoragent heeft geschoten. De inwoner van Sint Willebrord wordt overigens ook verweten dat hij sieraden en een computer van de moeder van zijn stiefvader heeft gestolen.
Twaalf jaar bij rechtbankDe rechtbank in Breda had de 25-jarige inwoner van Sint Willebrord twaalf jaar en tbs opgelegd, conform de eis van de officier van justitie. De man stelde hoger beroep in, net als een medeverdachte. De hofzaak tegen deze man is al achter de rug. Hij kreeg zeven jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.