Video

Geveilde spullen La Place Eindhoven op weg naar tweede leven: 'Dit is een koopje'

21 maart 2016 om 14:42 • Aangepast 21 november 2020 om 11:50
nl
Uit heel Nederland kwamen koopjesjagers maandagmorgen naar La Place in Eindhoven om hun 'buit' op te halen. Via een veiling op internet hadden ze geboden op de spullen van de restaurants die na het faillissement van warenhuis V&D zijn gesloten.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

Van kinderstoel tot spoelkeuken, alles is verkocht. Een eigenaar van een camping in Amsterdam is met vier bestelbusjes naar Eindhoven gekomen om de gekochte inventaris mee te kunnen nemen. Voor een tien meter lange tafel betaalde hij inclusief stoelen en lampen tweeduizend euro. "We hebben ook een hostel voor zevenhonderd mensen, dus bij ons komt het goed van pas. Bovendien past het allemaal mooi bij elkaar. We zijn zelf niet zo creatief."

Wachten op privacy instellingen...

'Leuk om iets van La Place in huis te hebben'Een jonge ondernemer uit Dorst gaat met een warmhoudplaat onder zijn arm de deur uit. "Ik ben bakker en ga voor mezelf beginnen." Zijn 'oogst' kost hem ruim honderd euro. "Maar nieuw betaal je voor zo'n warmhoudplaat zeker achthonderd euro." Een beginnende horecabaas uit Eindhoven-Noord kocht een roestvrijstalen spoelkeuken voor vierhonderd euro. "Ik heb ook nog op een ijsmachine geboden, maar die heb ik voorlopig nog niet echt nodig, dus daar heb ik niet hoog op ingezet."
Het zijn niet alleen zakelijk geïnteresseerden die online op de oude La Place-inventaris hebben geboden. Een toekomstige grootvader uit Waalre is voor vijftig euro de nieuwe eigenaar van een speelhuisje. "Het is tegelijk een entertainmentcentrum waarin de kinderen filmpjes kunnen kijken." Hij liet zich ook leiden door nostalgie. "We kwamen hier vaak en we vonden het leuk om ook iets te hebben van het oude La Place."
Dat geldt ook voor de koper van een bistroset. "Het is voor een kennis die nu in Den Haag in een verzorgingscentrum woont. Hij dronk vaak een kopje koffie in La Place en nu kan hij dat in zijn eigen huis op dezelfde stoelen doen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.