Zusjes die ontsnapten aan vuurzee Best hevig getraumatiseerd, vader niet bekend bij hulpinstanties

21 maart 2016 om 19:45
nl
De verslagenheid is groot in de Prins Bernhardlaan in Best waar in de nacht van zaterdag op zondag een alleenstaande vader zijn huis, met daarin zijn twee dochtertjes (8 en 15), in vuur en vlam zette. De zusjes zijn hevig getraumatiseerd en krijgen professionele hulp, zegt een familielid tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De verdachte, een voormalig Bosniëganger die een posttraumatisch stresssyndroom heeft, was niet bekend bij hulpinstanties.
De twee meisjes konden die bewuste avond geen kant op doordat de trap in lichterlaaie stond. Hangend uit een raam sloegen de kinderen alarm, waarop een heldhaftige buurman onmiddellijk actie ondernam. Hij ontwrichtte het rolluik en hielp de kinderen bij hun sprong naar beneden.
'Dit is een zwaar trauma'Door het alerte optreden van de buurman zijn de dochters van een gruwelijke dood gered. Ze raakten niet gewond, maar zijn er geestelijk wel slecht aan toe. “Ze hebben nogal wat meegemaakt”, zegt een familielid. “Dit is een zwaar trauma voor ze.” De meisjes zijn vooral erg verdrietig door het verlies van hun hond, poes en cavia, die de brand niet overleefden.
Een woordvoerster van de gemeente Best bevestigt dat een van de meisjes hulp kreeg van hulpinstanties. “Maar dat staat volledig los van de brand van zaterdagnacht”, benadrukt ze. “Bij de gemeente Best waren er geen signalen dat er sprake zou zijn van een instabiele situatie bij het gezin.” [Tweet:body:https://twitter.com/JosVerkuijlen/status/711470550695206912]
'We zijn alles kwijt'De moeder van het meisje, die tijdens de bewuste nacht bij een familielid logeerde, wil niet reageren op wat er is gebeurd. “Ik respecteer de vragen, maar wil ook rust. Het is erg genoeg voor de kinderen. We zijn alles kwijt en ze hebben veel mee gemaakt”, schrijft ze op haar Facebook.
Op het moment worden de meisjes opgevangen door familieleden. De vader is opgepakt op verdenking van brandstichting. Volgens een ander familielid waren er al langere tijd problemen, maar was er geen sprake van concrete dreiging.
ZIE OOK: Vader steekt huis in Best in brand, buurman redt twee meisjes uit vuur
De politie wil inhoudelijk niet ingaan op de achtergrond van de vader. Hij zit nog altijd vast voor verder onderzoek.[YouTube:body:https://youtu.be/mlfEx3DbKLE][Tweet:https://twitter.com/NoelvanHooft/status/711914380150099968]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.