‘Ik denk dat ik Tommy nooit meer zie', hond spoorloos na brand in chalet op camping

21 maart 2016 om 15:01
nl
De nacht van vrijdag op zaterdag zal Lia van Dongen uit Oosterhout niet snel vergeten. Een felle uitslaande brand legde haar houten chalet op camping Alliance aan de Seterseweg in Oosterhout in korte tijd in de as.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

De brand kostte ook haar Yorkshire terriër en twee puppies het leven. “Ik had een elektrische kachel bij de honden gezet om ze extra te verwarmen. De brand is vermoedelijk bij de kachel ontstaan. Ik werd wakker door het gepiep van de honden. Toen ik beneden kwam kon ik door de vlammen al niet meer dichterbij komen”, vertelt Van Dongen. “Van de honden is niets meer teruggevonden.”
Tommy spoorloosSinds de brand is ook haar andere hond Tommy spoorloos. Waar de hond is gebleven is niet duidelijk. Van Dongen: “Tommy sliep altijd bij ons op bed en is vermoedelijk terug naar boven gegaan en is onder de dekens gaan liggen. Volgens mij is hij ook verbrand. Ik zie hem waarschijnlijk niet meer terug. Tommy was al zes jaar bij ons.”
Van Dongen en haar vriend wonen momenteel bij haar dochter in Dongen. “We moeten wel. We hebben niets meer.” Op internet is een oproep geplaatst met het verzoek te delen en uit de kijken naar Tommy. Tot nu toe zonder resultaat. In de omgeving zijn flyers verspreid en foto’s van de hond opgehangen.
Maandagmiddag struint een groep vrijwilligers de bosrijke omgeving van de camping af. Op zoek naar Tommy, misschien wel tegen beter weten in. “Als er maar een deur openstond, dan was hij weg. Maar hij kwam altijd terug. Ik denk dat het nu een verloren zaak is.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.