Burgemeester zit niet te wachten op landelijke activisten in wijk Krinkelhoek in Oss

21 maart 2016 om 18:13
nl
De situatie rondom een aantal huizen voor statushouders in de Osse wijk Krinkelhoek trekt allerlei mensen met verschillende bedoelingen aan. Ook wordt deze lokale situatie sterk uitvergroot door landelijke activisten.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans van de gemeente Oss waarschuwt hiervoor in een reactie op de aanhoudende problemen in de Jonkers van Osstraat en omgeving.
Waarschuwende vinger“Niemand is gebaat bij verharding en geweld”, zo laat ze desgevraagd weten. De burgemeester wijst met een beschuldigende vinger ook naar media als Facebook.
Ze vindt dat ‘de lastige problemen van onze tijd’ alleen op te lossen zijn door open en met respect met elkaar te blijven praten. De gemeente heeft zelf inmiddels het goede voorbeeld gegeven door mensen die in of in de buurt van de Jonkers van Ossstraat wonen, uit te nodigen om bij elkaar te komen.
'Geen geweld of vernielingen'Buijs laat verder weten dat ze niet zit te wachten op meer onrust. “We tolereren geen geweld of vernielingen. Niet tegen mensen, niet tegen eigendommen”, zo meldt ze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.