Video

Elly Bazelmans (84) is misschien wel de oudste schoonheidsspecialiste van Nederland

21 maart 2016 om 21:23
nl
Hoogstwaarschijnlijk is ze de oudste nog werkende schoonheidsspecialiste van Nederland. Op haar 84e denkt Elly Bazelmans nog lang niet aan haar pensioen. Bijna dagelijks ontvangt ze haar vaste klanten in haar praktijk aan huis in Veldhoven. "Niet zozeer voor het geld, maar gewoon omdat het leuk is." Veel van haar klanten zijn vriendinnen van vroeger.
Profielfoto van Asseldonk Paul van
Geschreven door
Asseldonk Paul van

Maar Elly Bazelmans doet nog veel meer. Ze is ook fotograaf, imker en bloemenkweker.
DuizendpootZeer actief tot op hoge leeftijd. Het is uitzonderlijk, maar Elly kan het nog goed aan. Elly begon als schoonheidsspecialiste toen duidelijk was dat eigen kinderen niet voor haar en haar man waren weggelegd. Sinds de jaren vijftig oefent ze met plezier haar vak uit.
Maar daar bleef het niet bij. Ze ontdekte fotografie. De natuur was een inspiratiebron voor haar. Ze maakt collages van natuurlijke materialen, vaak uit haar eigen tuin. Die fotografeert ze met een macrolens. Het leverde honderden unieke foto's op, die regelmatig waren te zien tijdens exposities in de regio.
BijenElly heeft vier bijenvolken in haar tuin. Een oom leerde haar de wonderlijke wereld van de bijen. "Het is fascinerend dat een bijenkoningin wel 2000 eitjes kan leggen. Het is prachtig om 50.000 bijen in kast rond te zien krioelen."
Voor Elly zitten er soms te weinig uren in een dag. Want ze kweekt ook nog planten in haar eigen kas, houdt vogels en speelt niet onverdienstelijk een potje bridge.
Haar man heeft nu wat meer zorg nodig en daarom zal ze binnenkort wat van haar activiteiten moet afstoten. "Maar zo lang als ik kan ga ik door."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.