Het is lente: de kerstbomen vallen weer van het balkon

21 maart 2016 om 20:47
nl
Een kerstverhaal, maar dan net even anders. Een groep studenten was afgelopen weekend in Eindhoven samengekomen rondom de kerstboom, maar ogenschijnlijk slechts om deze van het balkon af te gooien.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Studenten in een pand aan de Nieuwstraat genoten van een ‘verlaat kerstdiner’. Daar is op zich helemaal niets op tegen.
Twee agenten die tijdens hun horecadienst over de Markt liepen, werden aangesproken door een vrouw, vertelt de politie op Facebook. De vrouw vertelde dat er op de Nieuwstraat twee complete kerstbomen van het balkon naar beneden waren gegooid.
Ravage aan dennennaaldenDe agenten gingen op onderzoek uit. Eenmaal in de Nieuwstraat aangekomen zagen de agenten inderdaad twee kerstbomen op de straat liggen. Overal lagen er dennennaalden en afgebroken takken. Een horecaman zag dat zijn terras helemaal onder de takken lag en sprak de agenten daarop aan.
De twee politiemensen belden aan bij het studentenhuis waar de bomen voor lagen en een jongeman deed open. Die vertelde de dienders over het verlate kerstdiner. Op de vraag waarom die kerstbomen naar beneden waren gegooid, antwoordde de jongen dat hij dat had gedaan 'omdat het grappig was'.
En zo kwam het toch nog goedGeconfronteerd met de politiemensen zag de jongen toch wel in dat het achteraf niet zo heel grappig was. Hij beloofde dat het niet meer zou gebeuren. De politie schreef z’n gegevens op en maakte de deal met de jongeman dat hij de straat en het terras zou schoonmaken.
Hij nam onmiddellijk een bezem ter hand en spoorde stoffer en blik op. Daarmee gewapend ging hij de straat op om de boel op te ruimen. Een paar vrienden hielpen hem en al snel was de straat weer brandschoon. En zo werd kerst toch nog gered. In maart.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.