Video

Syrisch gezin in Waalre viert twee keer moederdag en eigenlijk geen Vaderdag

22 maart 2016 om 01:04
nl
Nederlandse moeders moeten nog anderhalve maand wachten, maar in veel Arabische landen vieren ze Moederdag op 21 maart, de eerste dag van de lente. Syrische moeders in Nederland werden daarom maandag al in het zonnetje gezet.
Profielfoto van Heyster Saskia van
Geschreven door
Heyster Saskia van

En dus waren er voor mama Noor Raslan uit Waalre bloemen, taart en cadeautjes. En heel veel lekker eten, al moest ze daar wel zelf voor in de keuken staan. "Mijn man wilde me eigenlijk verrassen met een etentje, maar toen belde Omroep Brabant!"
Syrische lekkernijenDe Syrische gastvrijheid kwam meteen boven en dus werd er een feestmaal gemaakt met allemaal typisch Syrische lekkernijen. Want dat is een vast onderdeel van Moederdag in Syrië. "Met alle familie gaan we naar onze moeder en dan hebben we allerlei verschillende dingen te eten en cadeautjes, gezelligheid en warme knuffels."
Noor moet haar eigen moeder missen. Die woont nu in Saoedi-Arabië en dus moet Noor het doen met een telefoontje. "Toen ik vanmorgen wakker werd, moest ik huilen. Ik mis haar, maar dan knuffel ik mijn eigen kinderen en dan is het goed."
Geen VaderdagMoederdag is in Syrië zelfs een nationale feestdag. Iedereen is vrij en moeder staat in het middelpunt. Alleen een Vaderdag staat in geen enkele Arabische kalender. Vader Wael Najjar kent het alleen van Facebook.
Voor mama Noor is het dit jaar twee keer feest, want de kinderen maken op school voor 8 mei ook weer allerlei cadeautjes. "Ook voor Vaderdag hoor!", zegt Jad Najjar nog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.