Vandaag in Brabant: nieuwe Schijf van Vijf en felle brand verwoest huis in Schijndel

22 maart 2016 om 07:47
nl
Goedemorgen. Een felle brand heeft afgelopen nacht een huis aan de Beatrixstraat in Schijndel verwoest. En verder krijgen we vandaag een nieuwe Schijf van Vijf, want peulvruchten en noten zijn oergezond. Dit en meer in het nieuwsoverzicht.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?
* Rupert Lodovia, de man die in Eindhoven door twee politiekogels werd geraakt en enkele dagen later overleed, wordt dinsdag begraven in Dommelen.
* Iedereen is ermee opgegroeid, de Schijf van Vijf, het hulpmiddel dat laat zien hoe je gezond eet. Ook de richtlijnen gaan met de tijd mee. Zo staan tegenwoordig peulvruchten, ongezouten noten en groene thee in de nieuwe Schijf van Vijf. En welke Brabantse producten mogen niet ontbreken?
[tweet:body:https://twitter.com/maanmist/status/712160789881360384]
* Hoe werkt de speciale app waardoor automobilisten tijdens het rijden minder van hun smartphone gebruikmaken? Verzekeraar Interpolis presenteert vandaag de resultaten van het onderzoek.
Waar wordt vandaag over gepraat?
* Een grote brand heeft maandagnacht een huis aan de Beatrixstraat in Schijndel verwoest. Tien omliggende huizen moesten worden ontruimd.
[tweet:body:https://twitter.com/NoelvanHooft/status/712066469228580871]
* Een groep van tien jongeren terroriseert Asten al anderhalf jaar lang met straatroven en mishandelingen. Met carnaval duwden de jongeren een man door een glazen deur. Door de glasscherven werd zijn keel opgesneden en werd de halsslagader op een haar na gemist.
[youtube:body:https://youtu.be/FLhxdCPhxDU]
* De PSV-fan uit Veen die een briefje van vijf euro voor de ogen van vrouwelijke bedelaars in brand stak in Madrid, zegt dat hij de zigeuners 'ook gewoon geld heeft gegeven'. "Iedereen heeft zijn oordeel klaar, ze doen maar." Hij heeft binnenkort een gesprek met de club.
[Tweet:body:https://twitter.com/Miquel_R/status/709761804717658112]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?
* De Tilburgse zanger Kenny B. heeft een Edison gewonnen met zijn zomerhit Parijs.
* Ook hondje Tommy blijkt te zijn omgekomen bij de felle brand die vrijdagavond woedde op camping De Eekhoorn in Dorst. De hond was spoorloos na de brand, er werd een grote zoektocht gehouden.
[tweet:body:https://twitter.com/freddiederoeck/status/712161223765319680]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!