Gevluchte PSV-fan die geld in Madrid verbrandde binnenkort op het matje: ‘Ik gaf ook gewoon geld' - Omroep Brabant

Gevluchte PSV-fan die geld in Madrid verbrandde binnenkort op het matje: ‘Ik gaf ook gewoon geld'

22 maart 2016 om 07:57
nl
Op zijn eigen voordeur een fraaie foto
Op zijn eigen voordeur een fraaie foto
De 23-jarige PSV-fan die voor de ogen van vrouwelijke bedelaars geld in brand stak in Madrid, heeft binnenkort een gesprek met de Eindhovense club. De man, die vanwege alle ophef zijn huis in Veen is ontvlucht, zegt dat hij de zigeuners ‘ook gewoon geld heeft gegeven’.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Dorpsbewoners die de supporter op televisie herkenden, plakten als wraak een krantenartikel met een foto van de praktijken op zijn voordeur. “Het boeit mij allemaal niks wat media zeggen”, zegt de supporter tegen het AD. “Iedereen heeft zijn oordeel klaar, ze doen maar.”
Intussen heeft PSV vijf supporters opgespoord die op het Plaza Mayor in Madrid zich flink hebben misdragen tegenover de bedelende zigeunervrouwen. Beelden van het wangedrag gingen de hele wereld over, ook van de fan uit Veen. De supporters waren in Madrid vanwege de wedstrijd in de Champions League van PSV tegen Atletico Madrid.
ZIE OOK: PSV-fan die geld verbrandde in Madrid is herkend en aan schandpaal genageld
Autistische stoornisDe afgelopen dagen verbleef de supporter bij zijn oom om bij te komen van alle commotie. Volgens het AD lijdt de man aan de autistische stoornis PDD NOS. Hij zou een lang verleden vol problemen en behandelingen hebben. Zo belandde hij negen jaar geleden in een jeugdgevangenis voor brandstichting.
Het ‘walgelijke' gedrag van de PSV-fans mag niet zonder gevolgen blijven, vindt sportminister Edith Schippers. Nederland is bereid te helpen bij het Spaanse onderzoek naar de incidenten.
Ze is heel erg blij dat PSV meteen ‘fel' afstand heeft genomen van de wandaden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.