Dwangsom tot 50.000 euro voor kaakchirurgen op Airparc Seppe

22 maart 2016 om 09:59
nl
De gemeente Halderberge heeft een dwangsom tot 50.000 euro opgelegd aan een kaakchirurgiepraktijk op Airparc Seppe. De kaakchirurgen in de nieuwe praktijk bij Breda International Airport behandelen niet alleen patiënten uit de luchtvaartsector, maar ook 'burgerpatiënten'. Daarmee wordt het bestemmingsplan overtreden.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Voor elke burgerpatiënt die vanaf 1 mei in het behandelcentrum in Bosschenhoofd medische zorg krijgt, moeten de kaakchirurgen een dwangsom van 2500 euro betalen. Dat heeft burgemeester Giel Janssen dinsdagochtend bekendgemaakt.
Breda International AirportDe kaakchirurgen, die eerder uit het Bravis Ziekenhuis vertrokken, namen op 21 december hun intrek in een van de laatst nog leegstaande bedrijfsgebouwen bij Breda International Airport.  
Airparc Seppe wil een Aeromedisch Cluster ontwikkelen waarbij expertise uit de luchtvaarttechniek en medische wetenschap samenkomen.
Medische keuringenDe gemeente juicht de komst van meer medische specialisten toe. "Zolang het luchtvaartgerelateerd is, verlenen wij in principe onze medewerking", aldus Janssen. "Medische keuringen van luchtvaartpersoneel passen bijvoorbeeld wel binnen het bestemmingsplan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.