Annoesjka en dochter Jillian stapten in vliegtuig toen bom in vertrekhal Brussel Airport explodeerde

22 maart 2016 om 18:11 • Aangepast 21 november 2020 om 11:49
nl
Bij de bloederige terreuraanslagen op Brussel Airport zijn dinsdagochtend Annoesjka en haar dochter Jillian uit Roosendaal aan de dood ontkomen. De twee stapten in het vliegtuig toen er op dat moment twee bommen explodeerden in de vertrekhal even verderop. Bij die aanslagen zijn elf doden en meer dan tachtig gewonden gevallen.
Profielfoto van Sebastiaan Quekel, Floyd Aanen
Geschreven door
Sebastiaan Quekel, Floyd Aanen

Taxichauffeur Rogier Pollemans maakte zich ernstig zorgen om de gezondheid van het Roosendaalse gezin. Hij zette moeder en dochter af op het vliegveld en vernam na de aanslagen niets meer van hen. “Ik hoop dat ze niets is overkomen. Ik heb nog niks van ze gehoord”, zei hij tegen Omroep Brabant.
"Het is best een ravage", laat Jillian aan het begin van de middag weten. "We hebben eerst een paar uur buiten moeten wachten en net een uur in een hal. We zitten nu in een bus, maar waar we terechtkomen... Geen idee."
'Dit is erg bizar'De moeder en dochter stapten rond negen uur in het vliegtuig dat hen naar het Spaanse Valencia zou brengen. Op de terugweg hoorde Pollemans op de radio van de aanslagen. “Ik rij een paar keer per week naar Zaventem. Sinds een jaar staan er veel bewapende mannen op het vliegveld, maar dat dit nu gebeurt is erg bizar.”
Zeker duizend mensen zijn na de aanslagen op de Brusselse luchthaven Zaventem geëvacueerd uit het gebouw. Volgens de politie ter plaatse is de ontruiming nog niet volledig afgelopen. De politie doorzoekt het gebouw nog steeds, op zoek naar eventuele slachtoffers of mensen die zich verbergen.
De geëvacueerde personen, onder wie ook Annoesjka en Jillian, worden overgebracht naar de gemeentelijke sporthal en hotels in de omgeving. Ook de werknemers van de verschillende bedrijven op de luchthaven worden naar hotels gebracht.
ZIE OOK: Extra controles op Eindhoven Airport en langs Belgische grens na aanslagen in Brussel
SlachtoffersBij de bloedige aanslagen in Brussel zijn zeker 34 doden en bijna 200 gewonden gevallen. In het metrostation van Maalbeek in het Europese hart van Brussel zouden bij de aanslag op een treinstel van de metro zeker dertig mensen zijn omgekomen. Er zouden meer dan vijftig gewonden zijn gevallen.
De extremisten van Islamitische Staat hebben volgens Koerdische bronnen de verantwoordelijkheid voor de aanslagen hebben opgeëist. De Belgische premier Charles Michel sprak dinsdag op eeN persconferentie van twee blinde, gewelddadige en laffe aanslagen en repte van vele doden en gewonden.
ZIE OOK: Aanslagen Brussel: Cora van Nieuwenhuizen (VVD) zat in metro die werd ontruimd, ‘Er is veel angst’
Vervoer stilgelegdDe autoriteiten hebben dinsdag na de aanslagen op de luchthaven het openbaar vervoer helemaal stilgelegd. Ze hebben iedereen in Brussel gevraagd zich niet meer te verplaatsen en niet meer te telefoneren. De omgeving van het regeringscentrum en het parlement aan de Wetstraat zijn ontruimd, meldde persbureau Belga. Daar was later ook een ontploffing in de buurt toen er volgens Belgische media een object uit voorzorg werd opgeblazen.
Bij zelfmoordaanslagen dinsdagmorgen rond 08.00 uur in de vertrekhal van het vliegveld vielen zeker elf doden en meer dan dertig gewonden. Ruim een uur later waren er explosies in metrostation Maalbeek.

Wachten op privacy instellingen...

VeiligheidsmaatregelenIn heel Europa, inclusief Nederland, zijn extra veiligheidsmaatregelen getroffen na de aanslagen in Brussel. In Nederland heeft het ministerie van Justitie besloten de aanwezigheid van politie op grote stations uit te breiden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.