Video

Extra controles op Eindhoven Airport, stations en langs Belgische grens na aanslagen in Brussel

22 maart 2016 om 19:51 • Aangepast 21 november 2020 om 11:48
nl
De marechaussee voert extra patrouilles uit op Eindhoven Airport en langs de grens met België. Dit gebeurt na de twee aanslagen in de vertrekhal van de luchthaven en een aanslag op een metrostation dinsdagmorgen in de Belgische hoofdstad Brussel. Ook op de internationale treinstations van Roosendaal en Breda wordt extra gepatrouilleerd. Bij het station in Den Bosch werd ook extra politie-inzet waargenomen.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

Volgens terrorismecoördinator Dick Schoof worden in Nederland ‘veiligheidsmaatregelen genomen die nodig zijn’ in reactie op de twee aanslagen. Schoof volgt de situatie in België op de voet.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen was op een metrostation in Brussel: "Er is veel angst"
Geen treinen via RoosendaalEr rijden dinsdag geen treinen van en naar Brussel, via Roosendaal. Het gaat om de snelle treinen Thalys, Eurostar en de intercity van Amsterdam naar Brussel.
Op het station in Roosendaal staat een trein stil die België niet in kan. De NS probeert volgens een woordvoerder zo snel mogelijk een oplossing voor deze reizigers te vinden. ,,We proberen maatwerk voor deze reizigers te regelen. Alle reizigers die nog moeten vertrekken, worden zoveel mogelijk geïnformeerd en we proberen mensen ook op te vangen op de stations.''

Wachten op privacy instellingen...

Reizigers die een kaartje hebben gekocht voor de Thalys kunnen het ticket inwisselen voor een andere datum of krijgen hun geld terug.
UitwijkluchthavenEindhoven Airport laat weten dat het vliegveld kan worden gebruikt als uitwijkluchthaven. Maar op dit moment zijn er er, volgens een woordvoerster, nog geen verzoeken gedaan om in Eindhoven te mogen landen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Kerncentrale Doel beveiligdBij de kerncentrales in Doel, vlakbij de grens met Nederland, zijn dinsdag de veiligheidsmaatregelen verscherpt. ,,Bovenop de gebruikelijke erg strenge veiligheidsmaatregelen, zijn de hekken rond de centrale gesloten en worden alle voertuigen gecontroleerd'', meldt energiebedrijf Engie. Er is ook politie aanwezig.
DreigingsniveauDe Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) volgt de situatie naar aanleiding van de aanslagen op de luchthaven Zaventem op de voet. Vooralsnog is er volgens de NCTV geen reden om het dreigingsniveau in Nederland aan te passen.
LEES OOK: Taxichauffeur uit Roosendaal zette moeder en dochter af op Brussel Airport: ‘Laat ze veilig zijn’
Wel worden er extra maatregelen genomen. Deze veiligheidsmaatregelen betekenen dat de marechaussee extra patrouilles uitvoert op de luchthavens Schiphol, Rotterdam en Eindhoven. Ook voert de marechaussee verscherpte grenscontroles aan de grens met België.
Twee uur vertragingTijdens de spits moest het verkeer rekening houden met soms lange files. Op de A4 vanuit België richting Nederland was de vertraging voor sommige automobilisten twee uur. Ook op de A67 waren er grenscontroles; hier was de vertraging een stuk minder.

Wachten op privacy instellingen...

De Eindhovense busorganisatie Flixbus laat weten dat de busritten van Eindhoven naar Brussel wel doorgaan, maar dat de passagiers in Brussel niet worden afgezet bij een station, maar elders in de stad.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.