Meeste anonieme misdaadmeldingen in West-Brabant, veel telefoontjes over hennepkwekerijen

22 maart 2016 om 11:03
nl
De meeste anonieme meldingen van misdaad werden in 2015 in politiedistrict Zeeland-West-Brabant gedaan. Dat blijkt uit cijfers van Meld Misdaad Anoniem. 1.793 mensen pakten de telefoon om melding te maken van bijvoorbeeld drugs dealen, mishandeling of diefstal. In dat deel van onze provincie werden vooral veel hennepkwekerijen gemeld.
Profielfoto van van de Griendt Jolien
Geschreven door
van de Griendt Jolien

Als je het aantal meldingen afzet tegen het aantal inwoners, zijn de Limburgers nog niet iets actiever. 15 op de 10.000 mensen heeft in 2015 een melding gedaan. Zeeland-West-Brabant staat op de tweede plek met 12 meldingen per 10.000 inwoners.
In Oost-Brabant werden 1.170 meldingen gedaan (8 per 10.000 inwoners) en ook daar werden de meeste hennepkwekerijen gemeld. Andere misdaadmeldingen die vaak voorkomen, gaan over harddrugs, softdrugs en mishandeling.
[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/56f1149cddc52]
Meld misdaad anoniemMeld Misdaad Anoniem is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over ernstige criminaliteit en misdaad. Het is een onafhankelijke organisatie en hoort dus niet bij de politie. Alleen als je anonimiteit gewaarborgd kan worden, wordt de melding doorgestuurd.
De organisatie maakt alleen de categorieën van de top-5 meldingen per regio bekend. De andere meldingen worden onder 'overig' gerekend.
[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/56f0101a36ca5]
LandelijkIn 2015 ontving Meld Misdaad Anoniem in totaal 16.400 anonieme meldingen van tipgevers. Dat is 4 procent meer dan het jaar ervoor en het hoogste aantal sinds de start van het meldpunt in 2002. Vooral het aantal meldingen over de productie, smokkel en het dealen van harddrugs nam toe.
De cijfers zijn dit jaar voor het eerst uitgesplitst naar de nieuwe politie-eenheden. Daardoor kunnen we de cijfers van eerdere jaren niet op regionaal niveau vergelijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.