Zeer grote brand bij restaurant Etenstijd in Tilburg, pand op instorten [VIDEO]

TILBURG - In Restaurant Etenstijd aan de Professor van Buchemlaan in Tilburg is woensdagavond rond halfnegen een zeer grote brand uitgebroken. Het restaurant werd meteen ontruimd. De brandweer is na een paar uur gestopt met blussen, het pand staat inmiddels op instorten. Drie mensen moesten naar het ziekenhuis met ademhalingsproblemen.De brand brak uit in de keuken, zoals op de video is te zien:

Volgens getuigen probeerde personeel vergeefs een brandende frietpan te blussen in de kinderkeuken. Drie mensen hebben hebben rook ingeademd en kampen met lichte ademhalingsproblemen. Deze mensen, waaronder de uitbater van het restaurant, zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Ook de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant bevestigt dat de brand in een frituurpan is ontstaan.

LEES OOK: Ondernemersfamilie Meurs ziet pand in rook opgaan

De eigenaar van de zaak, Jan Meurs, was niet in het pand aanwezig toen de brand uitbrak.


De brandweer is na enkele uren gestopt met blussen. Het pand is verloren. De brandweer heeft het gebouw gecontroleerd uit laten branden om rookontwikkeling te beperken voor bijvoorbeeld het naastgelegen Elisabeth Ziekenhuis. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis hebben de patienten geen last van de rook. Uit metingen is gebleken dat de luchtkwaliteit in het ziekenhuis goed is.

Er stonden woensdagavond honderden mensen naar de brand te kijken.

LEES OOK: Getuige van brand bij Etenstijd in Tilburg: ‘De vlammen sloegen uit de frituurpan’

Ventilatie uit
Wel is er een NL-ALERT uitgegaan. Ramen en deuren moesten dicht worden gehouden. Automobilisten op de a58 langs Tilburg werd geadviseerd de ventilatie uit te zetten.175 gasten
Er waren op het moment van de uitbraak 175 gasten in het restaurant. Ze zijn opgevangen in het wijkcentrum in de buurt. Een deel daarvan heeft zijn/haar auto al kunnen ophalen. Allemaal waren ze erg geschrokken.

Verkeer
De Ringbaan Zuid en de Van Buchemlaan zijn afgesloten.

Meer over dit onderwerp:
tilburg professor bruchemlaan etenstijd branden