Corné Verschuren

Corné Verschuren

Redacteur

Artikelen van Corné Verschuren

Voedselbank Bergen op Zoom verrast noodlijdend Circus Barani met eten: ‘Dit is geweldig’

De artiesten en kinderen van het Circus Barani zijn vrijdagmiddag verrast door de voedselbank uit Bergen op Zoom. Vrijwilligers Dirk Sanders en Fred Noordlander namen, met toestemming, aan het eind van de dag de overgebleven etenswaren mee en gaven die aan de leden van het noodlijdende circus. “Die waren er ontzettend blij mee’, vertelt Sanders. “Dit is geweldig. Dit hadden we absoluut niet verwacht”, zegt circusdirecteur Robert Zinnicker.

De circusfamilie Zinnicker neemt het voedsel in ontvangst (Foto: Dirk Sanders/voedselbank).

Willem II-voorzitter Martin van Geel: 'Gemeente heeft juiste afweging gemaakt'

"De gemeente Tilburg heeft een juiste afweging gemaakt om onze supporters op één plek samen te brengen om de wedstrijd tegen de Rangers FC te kunnen bekijken." Dat zegt algemeen directeur Martin van Geel in een schriftelijke reactie van de club naar aanleiding van het gedrag van de Willem II-supporters. Wel betreurt de club dat op het Olympiaplein de corona-richtlijnen niet in acht zijn genomen. "Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid daarin nemen", stelt Van Geel.

Foto: Toby de Kort

Extra coronamaatregelen in Brabant-Noord: speciale winkeltijden voor kwetsbare groepen

De veiligheidsregio's Brabant-Noord en Zuidoost-Brabant worden coronarisicogebied met het risiconiveau 'zorgelijk'. Het risiconiveau van beide veiligheidsregio's was 'waakzaam'. De bijbehorende maatregelen gaan zondagavond om 18.00 uur in. Daarbij horen strengere maatregelen om het aantal besmettingen af te remmen. Behalve deze landelijke richtlijnen, heeft de Veiligheidsregio Brabant-Noord enkele aantal aanvullende regels ingesteld.

Archieffoto: Karin Kamp