Studenten Fontys breken excursie Brussel af vanwege aanslagen: ‘Ze voelen zich niet veilig'

22 maart 2016 om 13:07 • Aangepast 21 november 2020 om 11:48
nl
Twaalf studenten en twee begeleiders van Fontys Tilburg die in Brussel waren op het moment van de terreuraanslagen, keren terug naar Nederland. Dat laat woordvoerder Piet van Ierland aan Omroep Brabant weten. De groep was tijdens de aanslagen op excursie op het hoofdkantoor van Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO).
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De Fontys-studenten, die de lerarenopleiding Maatschappijleer volgen, voelden zich vanwege de grote onrust niet meer veilig in Brussel. “Iedereen is natuurlijk vreselijk geschrokken van wat daar is gebeurd”, zegt Van Ierland.
ZIE OOK: Taxichauffeur Rogier uit Roosendaal vreest voor leven moeder en dochter na aanslagen Brussel Airport
Moeizame communicatieEr was in eerste instantie onrust op de school, omdat de communicatie met de betreffende studenten moeizaam verliep. Door de overbelaste telefoonlijnen wordt aan iedereen in België geadviseerd om via social media als Facebook, WhatsApp of Twitter contact te houden.
In de buurt van het NAVO-kantoor is het vooralsnog relatief rustig. “We halen de studenten uit voorzorg terug. Ze zijn geschrokken, maar het belangrijkste is dat er niemand gewond is geraakt. Iedereen maakt het goed.” De groep zou eigenlijk tot en met donderdag in de Belgische hoofdstad blijven.

Wachten op privacy instellingen...

AanslagenBij twee bloedige aanslagen in Brussel zijn dinsdagmorgen volgens de officiële cijfers zeker 34 doden en bijna tweehonderd gewonden gevallen.
ZIE OOK: Aanslagen Brussel: Cora van Nieuwenhuizen (VVD) zat in metro die werd ontruimd, ‘Er is veel angst’
Islamitische StaatDe extremisten van Islamitische Staat hebben volgens Koerdische bronnen de verantwoordelijkheid voor de aanslagen hebben opgeëist. De Belgische premier Charles Michel sprak dinsdag op een persconferentie van twee blinde, gewelddadige en laffe aanslagen en repte van vele doden en gewonden.
In heel Europa, inclusief Nederland, zijn extra veiligheidsmaatregelen getroffen na de aanslagen in Brussel. In Nederland heeft het ministerie van Justitie besloten de aanwezigheid van politie op grote stations uit te breiden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.