Video

Man geeft granaat af op politiebureau in Breda: 'Ze zeiden bedankt en toen ontruimden ze het bureau'

22 maart 2016 om 18:12 • Aangepast 21 november 2020 om 11:48
nl
Het politiebureau aan het Chasséveld in Breda is dinsdagochtend ontruimd nadat een man uit Teteringen een oefengranaat had binnengebracht. Rond halfeen werd de omgeving weer vrijgegeven.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De man, Rob uit Teteringen, had het explosief gevonden op de Galderse Heide. Militairen hadden daar afgelopen weekend geoefend.
'Kermis ging los'Hij was zich van geen kwaad bewust. "Ik gaf de 'oefengranaat' af en toen ging de kermis los", vertelt Rob. "Daar had ik niet op gerekend. Ze zeiden bedankt en ontruimden vervolgens het politiebureau."
Explosievenexperts werden ingeschakeld om te kijken of het explosief nog af kon gaan. Ook kantoren van ABN-AMRO en de gemeente werden uit voorzorg ontruimd. Toen het explosief veilig werd bevonden, kon de omgeving weer worden vrijgegeven.
'Doe dit niet'Ondanks dat de man die het explosief binnenbracht goede bedoelingen had, raadt de woordvoerder deze werkwijze af. "Als iemand een mogelijk explosief ontdekt, hebben wij liever dat diegene dat laat liggen en ons direct inschakelt."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.