18 jaar cel geëist tegen Eindhovense beroepscrimineel Benaouf A. voor spraakmakende 'hotelmoord'

22 maart 2016 om 13:35
nl
De aanklager heeft in hoger beroep achttien jaar cel geëist tegen Eindhovenaar Benaouf A., die wordt verdacht van het medeplegen van de moord op de Amsterdamse crimineel Najeb Bouhbouh (34). Deze spraakmakende liquidatie werd op 18 oktober 2012 uitgevoerd voor een hotel in Antwerpen.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Volgens het Openbaar Ministerie heeft A. de moord gecoördineerd en geregisseerd. Het slachtoffer is toen naar het hotel gelokt door een man die een dubbelrol speelde.
Deze man verzond vanaf zijn mobiele telefoon een bericht met de tekst ‘we komen nu’, naar de telefoon die A. gebruikte, kort voordat hij het hotel met Bouhbouh zou verlaten.
ZIE OOK: Twintig jaar cel voor Hamza B. na wildwestschietpartij waarbij Eindhovenaar aan dood ontsnapte
GeweldsspiraalDirect daarop verzond A. een bericht naar de twee schutters die zich nabij het hotel hadden opgesteld. Vlak daarna werd het slachtoffer doodgeschoten.
De moord op Bouhbouh markeerde het begin van een ‘geweldsspiraal’ in de onderwereld. De Eindhovense verdachte heeft altijd ontkend dat hij iets met de moord in de Belgische stad te maken heeft gehad.
ZIE OOK: Vingerafdrukken op AK-47 gebruikt bij moordaanslag in Staatsliedenbuurt: oud-Waalwijker in cel
StaatsliedenbuurtRuim twee maanden na de moord op Bouhbouh vond in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt een enorme schietpartij plaats, waarbij twee vrienden van Benaouf A. werden geliquideerd. A. zelf wist te ontkomen. Deze schietpartij zou een vergelding zijn voor de liquidatie van Bouhbouh.[YouTube:body:https://youtu.be/DDGQK_4dJ4Q]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.