PSV-iconen Harry en Harrie centraal in theaterstuk in Philips Stadion, 'De geheimen van de Herdgang'

22 maart 2016 om 17:00
nl
Begin september zal het Philips Stadion tijdelijk omgetoverd worden tot een mega-theater. Met een theaterstuk waarin de levens van PSV-iconen Harry van Raaij en Harrie van Kemenade de rode draad zijn, wordt de geschiedenis en de specifieke PSV-cultuur verbeeld.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

De theatermakers kiezen voor Harry van Raaij en Harrie van Kemenade, omdat dit tweetal staat 'voor alles wat PSV groot heeft gemaakt'. Daarmee wordt zakelijkheid en professionaliteit bedoeld, in combinatie met relativering, toegankelijkheid en humor.
Harry en HarrieHarrie van Kemenade was vanaf 1978 uitbater van trainingscomplex De Herdgang en stond bij spelers, trainers en supporters bekend als een markante persoonlijkheid, die met hart en ziel waakte over de huiskamer van PSV. Van Kemenade overleed twee jaar geleden.
Harry van Raaij maakte vooral furore als voorzitter van PSV. Door zijn slagvaardigheid en zakelijkheid, maar ook door zijn humor en zijn persiflage door Erik van Muiswinkel was en is Van Raaij razend populair bij de PSV-achterban.
Het theaterstuk wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van PSV (€ 25.000), de supportersvereniging van PSV (€ 25.000) en het Cultuurfonds Brabant C (€ 80.000). Het Nieuwe Theater zorgt voor de uitvoering.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.