Video

Lisa Snoeren vertelt over de terreurdreiging in Brussel en op de achtergrond klinkt een explosie

22 maart 2016 om 18:14 • Aangepast 21 november 2020 om 11:48
nl
Op de Vrije Universiteit in Brussel is er een concrete terreurdreiging. Alle studenten daar moeten op hun kamer blijven. De Tilburgse Lisa Snoeren (19) wacht in spanning op campus Etterbeek, terwijl ze een hele harde knal hoort. "Het lijkt op een explosie! Het komt zo dichtbij nu."
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

De knal blijkt een een gecontroleerde explosie te zijn door de Belgische explosievenopruimingsdienst DOVO.

Wachten op privacy instellingen...

Lisa had dinsdagochtend nog les in het laboratorium van de universiteit. Ze studeert daar 'revalidatiewetenschappen en kinesitherapie'. "Via social media kregen we te horen van de aanslag op het vliegveld. Daarna werden alle gebouwen ontruimd." Alle studenten en het personeel van de universiteit werden vervolgens geëvacueerd. "Het ging vrij rustig allemaal, we moesten allemaal naar onze kamer."
Naar huisDaar zit Lisa dinsdagmiddag al uren in spanning te wachten. "Ik hoor helikopters, maar ik weet echt niet wat er aan de hand is. Ik wil het liefste zo snel mogelijk naar huis, maar dat kan niet. We kunnen geen kant op, ik zit vast. Het is zo onwerkelijk allemaal. Mijn moeder kan me ook niet zomaar halen."
In de metro waar dinsdagochtend een bom ontplofte, zit Lisa zes keer per week. "Dan komt het wel heel dichtbij. Ik ben niet bang, maar het is wel heel onwerkelijk..."
Universiteit blijft dichtDe rest van de week blijft de universiteit nog dicht.

Wachten op privacy instellingen...

Lisa laat aan het einde van de middag weten dat ze inmiddels is opgehaald door ouders van een vriendin.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.