Video

Breiende kerels hét succesnummer op de eerste Brabantse Knit& Knot beurs

22 maart 2016 om 15:51
nl
Haken en breien is momenteel hot, hip en cool. Niet alleen vrouwen, maar ook een groeiend aantal mannen zou zich vol overgave op het breien, borduren en haken hebben gestort. Volgens de hardcore-fans, brengt breien rust in het hoofd en is ook nog eens goed om je hersens te trainen.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

In Tilburg vond recent de Knit& Knot beurs plaats, het walhalla, het paradijs voor een groeiend aantal fanatieke breiers onder wie ook... mannen.
De eerste editie van de beurs in Tilburg was zo'n succes dat de Brabantse brei en haakdagen volgend jaar weer terugkeren in de Tilburgse Koepelhal.
"Dat mensen daar zo enthousiast op zouden reageren was ook een verrassing voor ons", vertelt Miranda Mosterd die de Knit& Knot beurs organiseerde. Voor aanvang van het evenement liet de organisatie weten dat ze al tevreden zou zijn met 1500 bezoekers. "Nou, dat zijn er duizenden meer geworden", zegt Mosterd.
Gebreide onderbroekHet publiek bestond voor negentig procent uit vrouwen die meededen aan workshops en ook het nodige aanschaften.
Trekpleister van de driedaagse was een man (model) in een gebreide onderbroek en kerels die ook aan het breien zijn geslagen. "Vrouwen die vinden het echt leuk om te zien maar veel mannen die ook breien durven daar niet voor uit te komen. Dus mannen, kom uit de breikast."
O, wat is het hip!Breien en haken is inmiddels de nummer één hobby in Nederland en België. 'Breien en haken had vroeger een oubollig imago. Een breiclub alleen voor senioren die moederziel alleen achter de geraniums zitten? Nee, haken en breien anno 2016 is hip! Nu zie je ook steeds meer jongeren deze hobby oppakken", aldus een super enthousiaste Miranda Mosterd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.