Politie op stoep bij yogaleraar na tweet over 'applaudisserende moslimkinderen'

22 maart 2016 om 19:32 • Aangepast 21 november 2020 om 11:48
nl
De politie is dinsdag langsgegaan bij yogaleraar Ivar Mol uit Breda die dinsdag een tweet over de aanslagen in Brussel verstuurde. Mol vroeg zich in die tweet af hoe een leraar les kan geven als er in je klas door moslimkinderen geapplaudisseerd wordt. Mol stond niet zelf voor die klas, maar stuurde het bericht 'naar aanleiding van berichten op radio en internet'.
Profielfoto van van der Straaten Agnes
Geschreven door
van der Straaten Agnes

Vlak na de publicatie van de tweet stonden drie agenten op de stoep bij Mol. Gestuurd door burgemeester Depla van Breda, zo zegt de yogaleraar. De agenten laten Mol weten niet blij te zijn met de tweet en vragen Mol dit voortaan niet meer te doen. Het zou te gevaarlijk zijn, er zouden zomaar mensen op de stoep kunnen staan die wat ergs van plan zijn.
VerklaringIvar Mol benadrukt dat de politie niet intimiderend bezig was, maar vindt het wel raar dat de politie dit in naam van de burgemeester komt melden. De politie heeft nog een verklaring opgenomen en is daarna weer vertrokken.
Burgemeester Paul Depla twitterde zelf aan de yogaleraar dat hij erg baalde van het voorval."Vrijheid staat voorop", zo schrijft hij. "Ik was niet op de hoogte van de actie."
IJverige ambtenaarDepla wilde naar eigen zeggen alleen weten of de bewuste kinderen in Breda op school zaten. Een ijverige ambtenaar heeft toen de politie naar de twitteraar gestuurd. De burgemeester heeft inmiddels excuses aangeboden aan Ivar Mol en vindt dat iedereen mag twitteren wat hij wil. Op Facebook licht hij uitgebreider toe wat er gebeurd is.
Tweede Kamerleden Joram van Klaveren en Louis Bontes willen uitleg van de minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Veiligheid en Justitie over deze gang van zaken. Zij vinden dat dergelijke 'absurde' bezoeken intimiderend kunnen werken en de vrijheid van meningsuiting onder druk kunnen zetten.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.