Video

Aanslagen Brussel zorgen voor 'koude rillingen' bij Belgisch getint FC Eindhoven

22 maart 2016 om 19:08 • Aangepast 21 november 2020 om 11:48
nl
Voetbal is even bijzaak bij FC Eindhoven. De aanslagen in Brussel zijn hard aangekomen bij de Belgisch getinte selectie. In de ploeg zitten negen Belgen en die waren dinsdag met hun gedachten vooral in hun thuisland. "Heel triest wat daar gebeurt", verzuchtte Tom van Imschoot dinsdagmiddag nadat hij met zijn ploeg een oefenduel van Jong NEC (4-1) had gewonnen.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

FC Eindhoven-verdediger Dario van den Buijs kan nog steeds niet bevatten wat er zich op dit moment in zijn vaderland afspeelt. "Ik kreeg koude rillingen door mij heen. Zeker omdat het in mijn eigen land gebeurt. Het is heel onbegrijpelijk", vertelde Van den Buijs na afloop van het gewonnen oefenduel.
'Heel triest'Ook zijn team- en landgenoot Tom van Imschoot is ontdaan. "Tot een half uur voor de wedstrijd was ik op mijn smartphone aan het kijken wat er allemaal aan het gebeuren is."

Wachten op privacy instellingen...

Het besef dat zoiets heftigs om de hoek kan gebeuren, is bij beide spelers sterk aanwezig. "Mijn vrouw werkt in Leuven, dat is vlakbij Brussel. Zij moest donderdag ook naar de luchthaven voor een vergadering", zegt Van Imschoot.
Hij vult aan: "Wat er allemaal in het Midden-Oosten gebeurt, lijkt soms een ver-van-mijn-bedshow, maar dan zie je wat er in Parijs gebeurt en nu heel dicht bij ons in Brussel. Het is gewoon heel triest."
België onveilig? Binnen de selectie van FC Eindhoven bestaat zelfs het idee dat België een onveilig land is. De Belgische spelers proberen dat beeld recht te zetten, al valt dat niet mee met alle gebeurtenissen van de afgelopen maanden.
Van den Buijs is een van die spelers die deze negatieve beeldvorming over België uit de wereld probeert te helpen. "Het is echt ongelooflijk. De jongens hier denken dat het gevaarlijk is om naar België af te reizen, maar dat willen we zo niet laten blijken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.