BZB opent na 20 jaar festivalseizoen op Paaspop: 'We mogen weer de wei in'

22 maart 2016 om 20:25
nl
Twintig jaar geleden stond BZB voor het eerst op het podium van Paaspop, het driedaags muziekfestival in Schijndel. Vrijdag, twintig jaar later, opent de bekende Brabantse band dat festival. Bovendien presenteert BZB officieel de nieuwe cd 'Ankers'.
Profielfoto van Benhdidou Laila
Geschreven door
Benhdidou Laila

In 1996 stond de band voor de eerste keer op Paaspop. Het werd een compleet gekkenhuis, iets waar de organisatie niet op voorbereid was en wat ook de band niet zag aankomen. Niemand had verwacht dat er zoveel mensen zouden komen, zo'n 16.000.
Zanger Fred van Dijk kan het zich nog goed herinneren. "Het was het eerste jaar dat het festival uit de manege ging en naar een kleinere tent verhuisde. Daar pasten ongeveer 500 bezoekers in. Een kwartier voordat we begonnen, werd alles afgezet. Niemand kon er meer in. Die tent zat echt afgeladen vol."
'Met de grote jongens'Ook voor de drummer Dick van der Wijst, kwam het als een volslagen verrassing. "Het voelde alsof we eindelijk met de grote jongens mochten spelen."
Van een klein regionaal festival naar een landelijk muziekspektakel. De band heeft de groei van het festival mooi mee kunnen maken. Over de mooiste herinnering hoeft Dick dan ook niet lang te denken: "De eerste keer Paaspop. Ik was bloednerveus. Dat die tent ontplofte en er niemand meer bij mocht, dat we gezien werden. Dat was het begin van BZB."
Goede klik met AnoukVolgens Fred ontstond er een goede klik tussen de bandleden en Anouk. "We hebben elkaar in 1998 op Paaspop ontmoet, toen zat ze bij ons in de bus. Ze had nog nooit zo'n gore bus gezien en dat klopte eigenlijk ook wel."
Anouk en de BZB-bandleden dronken samen een biertje, toen is het contact ontstaan om haar te betrekken bij de clip 'Bankzitter'. Hierin speelde Anouk een kleine rol.
'Je weet het nooit'Dit jaar opent BZB het festival en daarmee ook het festivalseizoen op vrijdagmiddag vier uur in de Apollo-tent. Fred van Dijk: "Het mooie van Paaspop vind ik altijd: je weet het nooit. Het kan het eerste mooie, zonnige festival van het seizoen zijn. Maar het kan bij slecht weer ook afzien zijn. Ook al is het afzien, op Paaspop is het altijd goed. Het ziet er fantastisch uit."
Dick van der Wijst staat te trappelen: "Het is het eerste festival, dan mogen we weer de wei in met z'n allen!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.