Video

V&D in Oss alsnog open voor laatste uitverkoop na storing aan kassa

23 maart 2016 om 11:07
nl
De uitverkoop van de V&D in Oss is aan het einde van woensdagochtend alsnog van start gegaan. Om tien uur gingen de deuren van het filiaal open om restanten te verkopen, maar dit was van korte duur want de kassa's werkten niet. Na enige tijd stroomde ook de vestiging in Oss vol mensen.
Profielfoto van Jos Verkuijlen, Sebastiaan Quekel
Geschreven door
Jos Verkuijlen, Sebastiaan Quekel

De warenhuizen van V&D in Uden en Oss openden woensdagochtend als eersten in Brabant de deuren weer. De komende weken kunnen kooplustige bezoekers jacht maken op leuke koopjes tussen de laatste voorraden. In de loop van de week gaan de andere filialen in Brabant ook weer open.
[youtube:body:https://youtu.be/Sg1ByPGqaS8][tweet:body:https://twitter.com/dtvoss/status/712589615362928640][tweet:body:https://twitter.com/BoChantall/status/712581679160934400]Het was een drukte van jewelste bij de warenhuizen in Uden en Oss. Honderden mensen stonden al ruim voor de opening voor de ingang te wachten. "We staan hier al een uur te wachten", zei een bezoeker van het filiaal in Uden tegen onze verslaggever toen de deur nog moest worden geopend.
[tweet:body:https://twitter.com/rebelarjen/status/712589180665274368]
De heropening van de eerste 25 warenhuizen van V&D in Nederland ging woensdagmorgen gepaard met ‘heel veel drukte’ en ‘kleine aanloophobbeltjes’, liet curator Kees van de Meent weten. De curator zei niet verrast te zijn door de grote toestroom koopjesjagers.
Het personeel dat de komende weken in de heropende warenhuizen werkt, bestaat voor een groot deel uit uitzendkrachten. Volgens Van de Meent is wel geprobeerd om veel oud-medewerkers van V&D te werven.
OvereenstemmingAlle 62 zaken van het failliete warenhuisconcern gaan de komende dagen voor drie tot vier weken open om resterende voorraden te verkopen. De curatoren hadden eerder al overeenstemming bereikt met leveranciers en verhuurders van de winkelpanden over de liquidatieverkoop.  Wat er precies in de winkels wordt verkocht is niet bekendgemaakt. Er zijn al restvoorraden verkocht aan opkopers.
ZIE OOK: Echt de allerlaatste keer naar de V&D: waar in Brabant opent de V&D voor het laatst de deuren?
FaillissementDe grootste warenhuisketen van Nederland ging vorige maand definitief ten onder, nadat een doorstart onhaalbaar was gebleken. Supermarktconcern Jumbo lijfde snel de La Place-restaurants van V&D in.
De opbrengsten van de tijdelijke heropening gaan naar de schuldeisers. Die hebben zo'n 100 miljoen euro aan vorderingen uitstaan.
ZIE OOK: Staande ovatie voor Leon van der Zanden na cabaretvoorstelling voor V&D-werknemers: 'Leon, bedankt!'
Waar en wanneer?Wil je weten wanneer de V&D bij jou in de buurt open gaat? Kijk dan hier.[Tweet:body:https://twitter.com/BoChantall/status/712562572407476224]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.