Video

Zelf in FIFA16? Chip moet jonge amateurs laten voetballen als 'echte profs'

22 maart 2016 om 23:01
nl
Een chip die de prestaties van voetballers meet. En dan niet voor de profs van PSV, maar gewoon voor de B1 van bijvoorbeeld SV Deurne. Dat is wat drie jongens van het Eindhovense bedrijf DashTag hebben bedacht. De voetballers van SV Deurne mochten hem uitproberen. Uiteindelijk kunnen kinderen zo met hun eigen gegevens straks een voetbalgame spelen met zichzelf in de hoofdrol.
Profielfoto van Heyster Saskia van
Geschreven door
Heyster Saskia van

De chip dragen de spelers bij zich tijdens de training. In een achterzak of zoals de voetballers van SV Deurne het doen: in hun sok. Na de training kunnen de resultaten via een app uitgelezen worden: hoeveel en hoe snel er gerend wordt, hoe hard en hoe vaak ze de bal wegtrappen.
"Spelers kunnen zo hun eigen prestaties verbeteren", zegt Dirk van den Berg van DashTag. "En als het hele elftal een chip draagt kunnen ze ook onderling vergelijken."
KladschriftEpco Berger van DashTag was degene die op het idee van een app kwam. "Ik zag hoe een vriend de opstelling van het jeugdteam dat hij trainde in een schriftje kladderde en dacht: dat kan toch niet meer in deze tijd." Epco ging brainstormen met zijn buurman Dirk en bedacht de chip en de app waarmee de prestaties van amateursporters kunnen worden verbeterd.
De app is nog in ontwikkeling. Uiteindelijk wil het bedrijf een online community creëren waarop spelers hun prestaties met elkaar delen, commentaar leveren en liken. "Dat je jouw prestaties niet alleen met je vrienden, maar ook met bijvoorbeeld Robben of Messie kunt vergelijken."
Nick Teeuwen van SV Deurne rent volgens de app 18,13 kilometer per uur. "Dat is best goed hoor", legt Van den Berg uit. "Weet je nog toen Robben tegen Spanje Ramos eruit rende, was dat bijna 37 kilometer per uur. Dus dit is echt wel goed!"
DashTag zoekt nog voetbalteams om de chip en app op uit te proberen. Geïnteresseerde teams kunnen zich melden op getdashtag.com

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.