Video

Oss laat buurtbewoners meepraten over mogelijke komst mannelijke vluchtelingen

22 maart 2016 om 22:42
nl
Het is nog helemaal geen uitgemaakte zaak dat er vier mannelijke statushouders komen wonen in de Jonkers van Ossstraat in Oss. Dat is de uitkomst van een informatiebijeenkomst voor buurtbewoners dinsdagavond.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

De straat was de afgelopen weken vaker in het nieuws. Een groep buurtbewoners is tegen de plannen van de gemeente om vier mannelijke statushouders in één huis te plaatsen. Dat leverde meerdere keren demonstraties in de straat op.
VervolgstappenOok werden de ruiten van het mogelijke onderkomen van de vluchtelingen een aantal keer ingegooid. Buurtbewoners zijn bang dat de nieuwe bewoners voor problemen gaan zorgen.
LEES OOK: 'Ik was bang voor mensen uit mijn eigen straat', niet iedereen in Oss is tegen komst vluchtelingen
Tijdens de besloten informatieavond zijn de standpunten van zowel de gemeente als de buurtbewoners naar voren gekomen. ''De vervolgstap is dat we met een kleine delegatie om tafel gaan zitten om te kijken wat wel acceptabel is in de buurt'', vertelt burgemeester Wobine Buijs.
Nog veel pratenHoeveel dat er dan moeten gaan worden wil de burgemeester niet zeggen. ''Daar kan ik nog geen uitspraken over doen. Ik weet nog niet wat de alternatieven zijn.''
Tientallen buurtbewoners waren uitgenodigd om naar de bijeenkomst te komen. Een net zo grote groep was niet welkom maar stond wel buiten voor de deur te wachten. Op een harde knal na, bleef het rustig dinsdagavond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.