Vertraging tot 1,5 uur bij Brabantse grens door extra politiecontroles vanwege aanslagen Brussel

23 maart 2016 om 13:27 • Aangepast 21 november 2020 om 11:47
nl
Automobilisten die vanuit België richting Brabant rijden, moesten woensdag vanwege grenscontroles opnieuw rekening houden met files. Tot in de avond stonden er flinke files voor de grensovergang op de A4 bij Bergen op Zoom. Op de E34 van Turnhout naar de grens bij Eersel liep de vertraging zelfs op tot 1,5 uur. Voor de grensovergang Hazeldonk op de A16 bij Breda was het een stuk minder druk.
Profielfoto van Sebastiaan Quekel, Robert te Veele
Geschreven door
Sebastiaan Quekel, Robert te Veele
Wachten op privacy instellingen...

Bij de grensovergangen naar de A4 en de A67 werd het verkeer over één rijstrook geleid. De politie hield steekproefgewijs voertuigen aan voor controle. Niet alleen aan de grens, maar ook op Eindhoven Airport en de grote stations.

Wachten op privacy instellingen...

Ook komende dagen controlesOok de komende dagen hebben de controles vermoedelijk gevolgen voor verkeer dat de grens wil oversteken. Zolang de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) het nodig acht worden er extra mensen ingezet.

Wachten op privacy instellingen...

Door de intensieve grenscontroles na de aanslagen in Brussel stonden dinsdag al lange files aan de grens. Vanuit België was de wachttijd naar de A4 richting Bergen op Zoom rond zeven uur 's avonds bijna een uur en door files op de E314 tussen Brussel en Heerlen zelfs anderhalf uur.
ZIE OOK: Treinen van Roosendaal naar België rijden weer na terreuraanslagen Brussel
'Zo lang als nodig'De politie liet weten de grens 'zo lang als nodig' is intensief te blijven bewaken. Dat heeft volgens de verkeersdienst mogelijk ook gevolgen voor verkeer dat de Duitse grens wil oversteken. “De Duitse politie controleert verkeer dat vanuit Nederland de Bondsrepubliek inreist'', aldus de VID.

AanslagenBij de bloedige aanslagen in Brussel vielen zeker 34 doden en bijna tweehonderd gewonden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.