Toch nog verjaardagsfeestje voor meisje (8) dat ontsnapte aan dood in vuurzee

23 maart 2016 om 20:00
nl
Na de verwoestende brand in de Prins Bernhardlaan in Best van afgelopen weekend is een heuse solidariteitsgolf op gang gekomen. Vrienden en buurtbewoners willen onder meer kleren, spullen en speelgoed schenken aan de moeder en haar twee dochtertjes. Zaterdag wordt er zelfs een feestje gehouden voor een van de meisjes. “Zij wordt dan negen jaar. We gaan ervoor zorgen dat zij alsnog een hele leuke verjaardag heeft”, aldus een van de initiatiefnemers.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De spraakmakende brand in de Prins Bernhardlaan maakte diepe indruk in Best en omstreken. Temeer omdat de gevolgen zo zichtbaar zijn. Niet alleen raakten de meisjes hun persoonlijke eigendommen en hun huisdieren kwijt, ook zijn ze hevig getraumatiseerd. Tijdens de brand zaten ze als ratten in de val.
'Ze heeft niets meer'Om de moeder en haar dochtertjes vooruit te helpen, zijn op sociale media diverse acties begonnen. Van alles wordt er ingezameld: geld, kleren, speelgoed, maar ook slingers, chips en toastjes voor het komende verjaardagsfeestje. 'Al is het maar één ding. Het maakt niet uit wat je geeft', meldt initiatiefneemster Wilma Visser.
Inmiddels stromen de donaties binnen. 'Er kwam zelfs iemand 150 euro afgeven', schrijft Wilma. 'Dat gaan we zaterdag persoonlijk aan de moeder geven. Ze heeft niets meer. Dat is diep triest.'
ZIE OOK: Buurman die zusjes uit brandend huis redde door gemeente Best bedankt voor heldendaad
'Kind was een tablet beloofd'Mensen die iets willen geven, kunnen bij stichting ‘Mama’s met een warm hart’ terecht. Ideeën over een groot cadeau zijn ook welkom. 'Het kindje was een tablet beloofd, maar we snappen dat dat niet haalbaar is. Al blijft het natuurlijk een kind met een verjaardagswens.'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.