Georg K. wilde dochters vermoorden door huis in brand te steken: vader verdacht van poging tot moord

23 maart 2016 om 17:13
nl
De 39-jarige man die afgelopen weekend zijn huis in de Prins Bernhardlaan in Best in brand stak, wordt verdacht van poging tot moord op zijn twee dochters. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekendgemaakt. De vader van de twee meisjes (8 en 15) blijft nog zeker twee weken vastzitten, zo heeft de rechter-commissaris bij de rechtbank in Den Bosch besloten.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Justitie verdenkt de man, Georg K., van opzettelijke brandstichting. “Hierdoor is er levensgevaar ontstaan voor de kinderen en de omwonenden”, aldus het OM. De verdachte, een voormalig Bosniëganger die een posttraumatisch stresssyndroom heeft, was niet bekend bij hulpinstanties.
Reddingsactie door buurmanDe twee meisjes konden die bewuste avond geen kant op doordat de trap in lichterlaaie stond. Hangend uit een raam sloegen de kinderen alarm, waarop een heldhaftige buurman onmiddellijk actie ondernam. Hij ontwrichtte het rolluik en hielp de kinderen bij hun sprong naar beneden.
Na de verwoestende brand is een heuse solidariteitsgolf op gang gekomen. Vrienden en buurtbewoners willen onder meer kleren, spullen en speelgoed schenken aan de moeder en haar twee dochtertjes. [YouTube:body:https://youtu.be/mlfEx3DbKLE]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.