Extra bewaking bij moskee in Roosendaal na aanslagen Brussel

23 maart 2016 om 12:57
nl
Na de aanslagen in Brussel van dinsdag heeft het bestuur van de Marokkaanse moskee in Roosendaal meteen maatregelen genomen. Het gebedshuis wordt extra en permanent bewaakt.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Vorig jaar november werd na de aanslagen in Parijs een poging tot brandstichting gedaan bij de moskee aan de Burgemeester Schneiderlaan. "Tot nu toe is er gelukkig niets gebeurd'', vertelt imam Charif Slimani.   Akelig dichtbijDe verslagenheid in zijn gemeenschap is erg groot. Brussel is zo akelig dichtbij. "Iedereen vraagt zich af 'waarom' en vindt het verschrikkelijk wat er is gebeurd. Er heerst groot medelijden met de onschuldige slachtoffers en hun familie. Sommige mensen zeggen ook het hier niet meer leuk te vinden. Ze voelen zich nu nog meer aangekeken."
VrijwilligersHet extra toezicht bij de moskee wordt uitgevoerd door vrijwilligers. "Overdag zijn er altijd mensen bij de moskee. Na het late gebed tot en met het vroege gebed is er een groep vrijwilligers die extra toezicht houdt", vertelt voorzitter Mohamed Amezian. "Verder is er al enige tijd cameratoezicht."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.