Video

'We love Valkenswaard', vluchtelingen zingen mee met 'Brabant' van Guus Meeuwis

23 maart 2016 om 18:01
nl
Enkele vluchtelingen die in de noodopvang in Valkenswaard verblijven, willen nooit meer weg uit Brabant. Toch zit die kans erin, want op 1 april sluit de asielopvang en moeten ze verhuizen naar andere locaties in het land. Om Valkenswaard te bedanken, hebben ze daarom spandoeken gemaakt en zingen ze 'Brabant' van Guus Meeuwis.
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

Ook al zijn de meeste asielzoekers nog niet zo lang in Nederland, ze lijken al behoorlijk ingeburgerd. In een filmpje is te zien hoe een groep mannelijke Eritrese vluchtelingen meezingt met het officieuze Brabantse volkslied. Arm in arm, schouder aan schouder, zoals het hoort.
VerhuizenDe mannen verblijven sinds begin december op vakantiepark de Brugse Heide in Valkenswaard, waar plek is voor zo'n vierhonderd asielzoekers. Maar, omdat het contract met het vakantiepark op 31 maart afloopt, moeten de asielzoekers verhuizen naar andere locaties in het land. En dat vinden ze maar wat jammer.
Op verschillende spandoeken bedanken ze Valkenswaard. 'We love Valkenswaard, because Valkenswaard love us. Bedankt', is te lezen.
PetitieEerder werd er een petitie gestart door vrijwilligers om de noodopvang langer open te houden. De actie is opgezet omdat 'er een grote saamhorigheid ontstaan is tussen een groeiend aantal vluchtelingen en Valkenswaardenaren', zo is te lezen. De petitie is gericht aan burgemeester Anton Ederveen en is inmiddels ruim vijfhonderd keer getekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.