Gemeenten in Brabant gedenken slachtoffers van aanslagen Brussel

23 maart 2016 om 14:44
nl
In Bergen op Zoom wordt donderdagavond stilgestaan bij de aanslagen van dinsdagmorgen in Brussel. Dat gebeurt even na zeven uur 's avonds op het Thaliaplein. Ook zal donderdag - zoals op veel andere plekken - de Nederlandse vlag op alle overheidsgebouwen in de gemeente Bergen op Zoom halfstok hangen.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

Burgemeester Frank Petter zal samen met de gemeenteraad aanwezig zijn bij de bijeenkomst. De raadsvergadering van donderdagavond wordt daarvoor direct na de opening onderbroken en gezamenlijk zullen raad en college naar het Thaliaplein gaan.
Bij het NU-Monument zal burgemeester Frank Petter de aanwezigen toespreken. Iedereen kan een (waxine)lichtje meenemen en voor het monument aansteken.
Lichtje in de kerkIn Veghel mogen mensen donderdag een lichtje aansteken achter de Lambertuskerk als teken van verbondenheid en meeleven met de slachtoffers. Het idee is van de plaatselijke Franciscusparochie, die mensen wil laten bidden voor een wereld zonder (redeloos) geweld.
De vlaginstructie, zoals die voor donderdag geldt, is afgekondigd door minister-president Mark Rutte. Op of bij alle hoofdgebouwen van de rijksoverheid zal de Nederlandse vlag halfstok hangen. De gemeente Roosendaal heeft nu al bij het Oude Raadhuis twee Belgische en twee Nederlandse vlaggen halfstok gehangen. Bij het gemeentehuis van Zundert hangt woensdag alleen de Belgische vlag halfstok. In Breda werd dinsdag een enorme Belgische vlag opgehangen aan de gevel van het stadhuis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.