Jeffrey Herlings staat voor nieuwe mijlpaal: mogelijk 50e wereldbekerzege in Valkenswaard - Omroep Brabant

Jeffrey Herlings staat voor nieuwe mijlpaal: mogelijk 50e wereldbekerzege in Valkenswaard

23 maart 2016 om 17:09
nl
Komend weekeinde kan Jeffrey Herlings de vijftigste wereldbekerzege in zijn carrière boeken tijdens de GP Valkenswaard. "Een mijlpaal in mijn loopbaan'', noemt de motorcrosser het zelf. "Het is altijd bijzonder om in eigen land te rijden. Ik ben daarom extra gebrand op een zege in Valkenswaard."
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Herlings gaat dit weekeinde dus voor de vijftigste zege in zijn carrière. Een behoorlijk aantal voor de pas 21-jarige motorcrosser uit Elsendorp. Toch is hij kritisch over zijn loopbaan tot nu toe. "Ik had al vier keer wereldkampioen MX2 moeten zijn. Maar pech hoort ook bij je carrière.''
Overstap naar MXGP-klasseTweemaal gooiden blessures roet in het eten en glipte de wereldtitel door de vingers van de motorcrosser. Bovendien zorgde een heupblessure ervoor dat de jonge Brabander de overstap naar de prestigieuze MXGP-klasse uitstelde.
"Op het moment dat ik de beslissing moest nemen wist ik nog niet wanneer ik weer zou kunnen rijden. Er werd gezegd dat ik er zes maanden uit zou zijn. Dan had ik pas eind januari weer kunnen rijden. Dat zou te laat zijn om me voor te bereiden op een nieuwe klasse."
Herlings wil graag de overstap naar de MXGP-klasse maken, maar weet niet wanneer dat gaat gebeuren. "Dat beslis ik namelijk niet alleen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.