CZ Tilburg mocht pgb-aanvragen voor cliënten van Zorggroep Helmond weigeren

23 maart 2016 om 17:41
nl
CZ Zorgkantoor in Tilburg heeft terecht besloten om Zorggroep Helmond uit te sluiten. De rechtbank in Den Bosch heeft dit bepaald. De Helmondse zorgorganisatie was naar de rechter gestapt, omdat CZ had geweigerd persoonsgebonden budget uit te keren aan zestien mensen.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Deze cliënten wilden met het pgb zorg inkopen bij Zorggroep Helmond. CZ heeft het ernstige vermoeden dat de Helmondse zorgorganisatie fraudeert met geld voor veelal kwetsbare jongeren.
De rechtbank kan zich vinden in het standpunt van CZ, omdat de zorgverzekeraar de zestien mensen in bescherming neemt door hen niet aan te laten kloppen bij Zorggroep Helmond. Bovendien zijn de beweringen van het Tilburgse zorgkantoor gebaseerd op een ‘zeer uitvoerig, goed gedocumenteerd en onderbouwd rapport’.
'Druk uitgeoefend'Uit onderzoek blijkt onder meer dat cliënten wel erg lang moeten wachten op een behandeling en dat ze zich ondertussen in de schulden moeten steken om de kosten te kunnen betalen. Ook werd door Zorggroep Helmond druk op hen uitgeoefend. Vervolgens declareerde de gewraakte organisatie op verkeerde wijze zorg en uren.
Eind vorig jaar werd al bekend dat het Openbaar Ministerie een grootschalige fraude met zorggeld in Zuidoost-Brabant op het spoor was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.