Video

Asielzoekertjes spelen rond thema geluk maar sommige kinderen ontbreken: 'Die zijn uitgezet'

23 maart 2016 om 19:02
nl
Kinderen van asielzoekerscentrum De Orangerie in Eindhoven en twintig Eindhovense kids hadden woensdag de middag van hun leven. Ze waren met hun voorstelling over geluk het hoofdprogramma van een culturele middag in het Parktheater in Eindhoven.
Profielfoto van Linschoten Chantal
Geschreven door
Linschoten Chantal

Rond twee uur in de middag komen veel kinderen van het asielzoekerscentrum samen met hun ouders en begeleiders per bus aan bij het Parktheater in Eindhoven. Op het programma staan diverse workshops waarin geluk en samen spelen centraal staan.
Ook diverse Eindhovense leerlingen zijn aanwezig om samen met de asielkinderen te spelen.
Geen taalbarrièreErwin Hoek, voorlichter van de Fontys Hogescholen, doet gezellig mee met de kinderen: "Het is heel bijzonder dat alles samenkomt en dat er voor de kinderen geen taalbarrière is." Terwijl de kinderen van de workshops genieten, zijn de leerlingen die moeten optreden backstage nog aan het oefenen met de leider van het theatergezelschap, Annemiek Nienhuis.
Margot Pessers, van de Fontys Hogeschool legt uit dat het nog een moeilijke opgave was: "Het was echt goed plannen, want de kinderen van het azc moesten drie weken lang iedere zaterdag samenkomen. Er waren eerst meer kinderen van het azc die mee zouden doen aan deze voorstelling. Helaas zijn zij hier niet omdat ze inmiddels zijn uitgezet."
Vrolijkheid lost alles opHoewel het erg gezellig is, valt de opkomst toch lichtelijk tegen en staan de ouders van de kinderen van het azc er een beetje verloren bij. Ze snappen niet echt veel van de taal, maar ze zien dat hun kinderen samen spelen met anderen en dat zorgt voor vele vrolijke gezichten.
Hoek: "We doen het voor de kinderen en ik sluit niet uit dat er volgend jaar weer zo’n dag gaat komen."
ShowtimeWanneer de workshops zijn afgelopen, gaat de zaal open. Iedereen zoekt een plekje en na een korte uitleg over de show van Annemiek Nienhuis van theatergezelschap HetPaardDatVliegt, gaat het doek open en start de voorstelling.
Dit is het moment waarop de asielkinderen en de twintig Eindhovense kinderen zich wekenlang hebben voorbereid. Een show over geluk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.