Eis: 200.000 euro boete voor groothandel in Oosterhout die verboden middelen importeerde

23 maart 2016 om 22:22
nl
Justitie heeft woensdag een boete van 200.000 euro geëist tegen een groothandel uit Oosteind die verboden gewasbeschermingsmiddelen importeerde via Rusland. De etiketten en facturen van de beschermingsmiddelen waren vervalst en verkocht aan rozenkwekers.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De verkoopprijs in Nederland van illegale gewasbeschermingsmiddelen ligt vele malen hoger dan de inkoopprijs in landen ver weg en dus kan er op een illegale manier veel geld worden verdiend.
Een miljoen euro winstJustitie vermoedt dat er bijna een miljoen euro winst op is gemaakt en eist dat geld via de rechter terug. Tegen de 46-jarige eigenaar uit Oosteind en zijn compagnon uit Monster zijn celstraffen van een jaar geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk.
Drie rozenkwekers die meer dan duizend kilo van de verboden middelen afnamen, moeten een boete van 2500 euro betalen als justitie haar zin krijgt. "Het gebruik van niet-toegestane gewasbeschermingsmiddelen kan een gevaar opleveren voor mens, dier en milieu. De stoffen zijn vaak niet als gevaarlijke illegale stoffen herkenbaar met alle gevaren van dien", zo zei de officier in de rechtbank. De rechter doet over twee weken uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.