Video

Bredase leerlingen krijgen 24 uur lang les: 'Wakker blijven is een uitdaging'

24 maart 2016 om 11:55 • Aangepast 21 november 2020 om 11:46
nl
Slaperige leerlingen en docenten met kleine oogjes, de klok rond wakker blijven begint z'n tol te eisen. Zo'n 90 leerlingen van de Bredase Middelbare school Princentuin van Cooth haalde geld op voor het goede doel. Als tegenprestatie volgden ze 24 uur lang les. Tot donderdagmiddag één uur. En daarna, hup, naar bed.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

Vier docenten van de school gaan in de zomer naar Sri Lanka om vrijwilligerswerk te doen op een school voor kansarme jongeren. Het geld dat de leerlingen inzamelden wordt hier voor gebruikt. Docent Jeroen Wouters kijkt donderdagochtend nog fris uit z'n ogen. "Maar van binnen voel ik me wel anders", lacht hij.
Veel suiker etenDe leerlingen volgden gymles, Engels, wiskunde, maar kregen ook een aantal workshops. "De lessen zijn wat leuker dan normaal en het is een uitdaging om wakker te blijven", zegt een slaperige leerlinge. Een ander voelt zich nog 'best wel goed' en zegt goed wakker te blijven doordat ze veel suiker en snoept heeft gegeten. Ook zijn er leerlingen die niks meer uit kunnen brengen en alleen slaperig in hun ogen wrijven.

Wachten op privacy instellingen...

Rond één uur werd bekendgemaakt dat er bijna 8000 euro opgehaald is. Daarna mochten de leerlingen naar huis om lekker te gaan slapen. En dat was bijzonder welkom.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.