Eerste elftallen Oranje Zwart en Sparta ’18 geschorst zolang onderzoek naar grote vechtpartij loopt

24 maart 2016 om 11:22
nl
Het eerste elftal van de Helmondse amateurclub Oranje Zwart mag zolang het onderzoek naar de enorme vechtpartij loopt, niet in de competitie in actie komen. Ook tegenstander Sparta ’18 uit het Limburgse Sevenum is voorlopig uit de competitie gehaald. Dat heeft een woordvoerder van de KNVB donderdag laten weten.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Woensdagavond boog de tuchtcommissie van de voetbalbond zich over de vechtpartij na de wedstrijd tussen beide teams in de derde klasse C. Supporters bestormden het veld en gingen met elkaar op de vuist.
Straffen“De tuchtcommissie gaat met beide clubs onderzoeken wie verantwoordelijk zijn voor de vechtpartij. Aan de hand daarvan bepalen we of er collectief of per individu straffen worden uitgedeeld”, aldus de woordvoerder. Het onderzoek neemt ongeveer dertig dagen in beslag. Tot de uitspraak spelen beide eerste elftallen dus geen wedstrijden.
Beide clubs hebben een verschillende lezing over het ontstaan van de vechtpartij. Volgens Oranje Zwart zouden spelers van hun zijn beledigd door supporters. Ook zou er bier zijn gegooid. Volgens Sparta '18 escaleerde de situatie tussen enkele spelers in de middencirkel na afloop van de wedstrijd.
Oranje ZwartOranje Zwart heeft desgevraagd laten weten niet te willen reageren zolang het onderzoek van de KNVB nog loopt. "Dat hebben we met z'n allen afgesproken", aldus een woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.