Man die café Chagall in Roosendaal binnenliep en om zich heen begon te schieten krijgt tbs

24 maart 2016 om 16:19
nl
De 39-jarige schutter die in mei vorig jaar het vuur opende in café Chagall in Roosendaal is donderdag veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. Volgens de rechtbank in Middelburg is de Ahmed K. uit Steenbergen schuldig aan poging tot doodslag. Ook moet K. vier maanden de cel in voor wapenbezit en hennepteelt.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Ahmed K. stormde op 3 mei het café aan de Markt in Roosendaal binnen en begon te schieten. Er waren medewerkers aanwezig, wonder boven wonder raakte niemand gewond.
ArrestatieteamAgenten sloten die zondag de omgeving rond het café hermetisch af. Een ambulance stond paraat, terwijl de agenten met kogelwerende vesten en getrokken wapens voor de deur en achter het gebouw stonden. Een arrestatieteam heeft de man uiteindelijk opgepakt.
De verdachte vertelde eerder tegen de rechter dat hij had geschoten, om aandacht te krijgen. K. die destijds cocaïne had gebruikt, zou op de vlucht zijn geweest voor achtervolgers.
WietplantenDe Steenbergenaar kreeg ook een gevangenisstraf omdat de politie bij hem in januari 2015 een hennepkwekerij met zo'n driehonderd wietplanten ontdekte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.