2500 euro voor de gouden tip: wie lost de gewapende overval op een Eindhovense supermarkt op?

24 maart 2016 om 12:37
nl
Ze houden de politie nog steeds bezig, de drie mannen die eind 2011 een Jumbo in Eindhoven overvielen met een geweer. Daarom looft de politie nu 2500 euro uit voor de doorslaggevende tip in de zaak.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Op woensdag 28 december 2011 kwamen de drie mannen de Jumbo-winkel aan de Geldropseweg binnengestormd. Een van de aanwezige kassières werd onder schot gehouden en gedwongen de mannen naar de kluis te leiden. Daar maakten zij tienduizenden euro’s buit.
Met een flink geldbedrag gingen de overvallers er vandoor. Via de Geldropseweg vluchtten de mannen naar de Sint Rochusstraat. Daar werd kort na de overval een paar handschoenen gevonden, waarschijnlijk weggegooid door de vluchtende daders.
Op de hoek van de Hoefkestraat en de Willem van Millenberchstraat vond de politie een witte, nylon jas. Die jas werd vermoedelijk achtergelaten door de daders. De rest van de vluchtroute is onbekend.
Nieuwe informatieEr zit de laatste tijd schot in de zaak. Na al die jaren heeft DNA-onderzoek een match opgeleverd en beschikt de politie over nieuwe informatie, zo werd in februari duidelijk. Met de verlossende tip hoopt de politie de zaak op slot te gooien.
De opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht besteedden eind februari al aandacht aan de zaak. Na de uitzending is er onder meer een naam binnengekomen bij de politie van een mogelijke dader.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.