Overweldigend succes voor Noordbrabants Museum: Jeroen Bosch-tentoonstelling uitverkocht

24 maart 2016 om 12:50 • Aangepast 21 november 2020 om 11:46
nl
Wie nog kaarten wil bestellen voor de tentoonstelling 'Jheronimus Bosch - visioenen van een genie', zal achter het net vissen. Alle tickets zijn verkocht. Dat heeft een woordvoerster van het Noordbrabants Museum in Den Bosch donderdag bevestigd. "De belangstelling overtreft alle verwachtingen, het is absoluut een groot succes'', aldus de woordvoerster.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het Noordbrabants Museum is bij de voorbereidingen van de Jeroen Bosch-expositie altijd heel voorzichtig geweest om precieze cijfers te noemen van het aantal verwachte bezoekers. Ruim twee jaar geleden werd op een persconferentie één keer het aantal 300.000 genoemd; maar dat cijfer is sindsdien nooit herhaald.
'Overweldigende belangstelling'Vorige week gingen de laatste 30.000 extra kaarten voor de tentoonstelling in de verkoop. De openingstijden van het museum in Den Bosch werden verruimd vanwege de 'overweldigende belangstelling'.
'Visioenen van een Genie' is de grootste Jeroen Bosch-expositie ooit. Nog nooit zijn er zo veel werken van de middeleeuwse schilder in één zaal bij elkaar geweest.
Een groot deel van de werken reist na 'Visioenen van een Genie' door naar Madrid, in museum het Prado wordt dan de tweede grote Jeroen Bosch-expositie van dit jaar gehouden.
Het Engelse dagblad The Guardian noemde de Bossche expositie op de dag van de opening al 'de indrukwekkendste expositie van de eeuw'.

Wachten op privacy instellingen...

Openingstijden verruimdHet Noordbrabants Museum opende zaterdag 13 februari de grootste tentoonstelling ooit rond Jeroen Bosch, de beroemdste kunstenaar die Den Bosch heeft voortgebracht. Vanaf vandaag is de tentoonstelling tot en met 8 mei zeven dagen per week te bezoeken tot 23.00 uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.