Enorm reuzenrad voor New York: VDL Groep mag 36 cabines maken waarvan sommige met bar

24 maart 2016 om 16:43
nl
Metaalbewerker VDL Steelweld in Breda mag 36 cabines maken voor een 190 meter hoog reuzenrad in New York. Het gaat om een miljoenenklus waarbij ook andere dochterbedrijven betrokken zijn, maakte VDL in Eindhoven donderdag bekend.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het familiebedrijf mag de 36 cabines maken van het zogeheten New York Wheel. De trekpleister wordt gebouwd op Staten Island. De order heeft een waarde van meer dan 20 miljoen euro en de cabines zullen in 2017 worden geleverd.
Het gaat om grote eivormige cabines, met een lengte van ongeveer 10 meter. Ze zullen per stuk circa 26 ton wegen en er moeten 40 mensen in passen. Enkele cabines zullen worden voorzien van bar- en dinergelegenheid. Een ritje met het reuzenrad zal 38 minuten duren.
TaakverdelingReuzenradspecialist Mammoet-Starneth is verantwoordelijk voor het ontwerp, de inkoop en installatie van de wielcomponenten en de ingebruikname van het rad.
Binnen de VDL Groep is VDL Steelweld in Breda de hoofdaannemer van het project en daar zal ook de assemblage plaatsvinden. Ook andere divisies zijn betrokken, zoals VDL Technics in Boxtel en VDL Lasindustrie in Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.