Video

'Dit was een wedstrijd die hij niet kon winnen', reacties op overlijden Johan Cruijff

24 maart 2016 om 18:00
nl
Brabantse prominenten zijn verdrietig om het overlijden van de legendarische voetballer. Johan Cruijff is donderdag op 68-jarige leeftijd overleden. "Met verdriet moeten wij mededelen dat Johan Cruijff omringd door zijn familie en na een felle strijd tegen kanker, op 24 maart in Barcelona is overleden'', staat op de site van de oud-voetballer en -trainer.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Willy van de Kerkhof, teamgenoot Nederlands Elftal:“Dit verschrikkelijke nieuws komt als een donderslag bij een heldere hemel. Johan is de grondlegger van het Nederlandse voetbal en van het Nederlands elftal. Hij heeft geweldige Wereldkampioenschappen gespeeld en heeft Ajax in de jaren zeventig naar de absolute wereldtop gebracht. Het was een geweldige eer om met Johan gespeeld te hebben. De wereld gaat een fenomeen missen.”
ZIE OOK: Brabantse sportwereld reageert op Twitter op overlijden Johan Cruyff: 'Rust in vrede, grootheid'
Herman Kruis, schooldirecteur Johan Cruyff College:"We zijn geschokt en erg verdrietig om het overlijden van Johan, het symbool van onze school. Voor ons en voor de familie van Johan komt zijn dood geheel onverwacht. We wisten natuurlijk al langer dat Johan ziek was. De school en hijzelf hadden het vertrouwen dat hij de ziekte zou overwinnen. Het ging de laatste tijd dan ook beter. Dit zag niemand aankomen. We zijn intens verdrietig."
René van de Kerkhof, teamgenoot Nederlands Elftal:"Een fenomeen is heengegaan. Dit was een wedstrijd die hij niet kon winnen. Dit nieuws slaat echt in als een bom. Niemand van ons heeft hier rekening mee gehouden. Ik zal nooit vergeten dat Johan tijdens de finale van '74 naar Rinus Michels liep en voor mij een basisplaats afdwong. Het was Johan die bepaalde of ik wel of niet zou spelen."
Toon Gerbrands (PSV)“Dit komt heel hard aan. Ik dacht eerst: dit kan niet waar zijn. Kort geleden sprak Cruijff nog dat hij met 2-0 voor stond in zijn strijd, maar nu blijkt dat je van deze ziekte niet kan winnen. Daarom voelt dit als een onrechtvaardig verlies. Elke sport heeft boegbeelden die boven alles uitstijgen. Dat is hij in Nederland. Niemand kan tegen hem op.”
Aad de Mos:“Dit komt heel hard aan. Een groot trainer, voetballer en vriend is overleden. Johan en ik zijn samen opgegroeid. We begonnen onze sportloopbaan bij een honkbalvereniging in Amsterdam. Johan was echt een hele goede catcher. Later kruisten onze wegen in de voetbalwereld. Ik ervoer Johan als een geweldig persoon die trouw was aan iedereen met wie hij heeft samengewerkt.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.