Vier PSV-fans die bedelaars vernederden mogen stadion niet meer in

24 maart 2016 om 18:38
nl
Vier fans van PSV hebben een stadionverbod gekregen, als straf voor hun gedrag tegen bedelaars in Madrid. Het gaat om stadionverboden van twaalf tot 36 maanden.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Volgens PSV hebben deze supporters de club in diskrediet gebracht, door voorafgaand aan de Champions Leaguewedstrijd tegen Atlético Madrid muntjes te gooien naar de bedelaars en hen te laten opdrukken voor geld. De beelden zorgden voor veel ophef.
'Impact gigantisch'Volgens PSV is tijdens het gesprek dat met de fans is gevoerd, gebleken dat de impact van de gebeurtenissen op de betrokkenen 'gigantisch' is geweest.
"In privé opzicht zijn deze mensen ontzettend geraakt", laat directeur Toon Gerbrands weten. "Er zijn families belaagd, betrokkenen hebben gezondheidsproblemen gekregen en één persoon heeft het zijn baan gekost. Allen geven ze aan enorm spijt te hebben van hun gedrag en zien zij in dat ze de betekenis van hun acties hebben onderschat. Ook vinden ze het heel vervelend dat PSV door dit gedrag in diskrediet is gebracht. Zij begrijpen en accepteren de door de club getroffen sancties."
Man met grijze truiPSV zoekt nog twee supporters die betrokken waren bij de gebeurtenissen in Madrid. Een van die twee is bekend en benaderd, maar die meldde zich nog niet bij de Eindhovense club. De seizoenkaart van die fan is voor onbepaalde tijd geblokkeerd en ook hij heeft een stadionverbod voor onbepaalde tijd gekregen. "Deze blijft van kracht totdat hij zich bij de club meldt."
De tweede verdachte is een man met een grijze trui die te zien is in een fragment waarbij bedelaarsters zich in ruil voor muntgeld moeten opdrukken. "Hij heeft nog twee dagen om zich te melden, daarna zoekt de club de openbaarheid op."
'Hoofdstuk Madrid afgesloten'"Met het materiaal dat ons is aangereikt, hebben we al het mogelijke gedaan om de daders op te sporen en hen een sanctie te geven", legt Gerbrands uit. "Wat ons betreft is daarmee het hoofdstuk Madrid afgesloten. In de toekomst gaan wij er alles aan doen om het goede imago dat PSV in Europa had, terug te verdienen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.