Oud-keeper Helmond Sport wordt 34 jaar lang herinnerd aan Cruijff-penalty: 'Maar nu liever niet'

25 maart 2016 om 07:06
nl
Johan Cruijff speelt al 34 jaar ongevraagd een rol in zijn leven. En nog dagelijks wordt Eindhovenaar Otto Versfeld aan die ene penalty uit 1982 herinnerd. Normaal gesproken vindt de oud-doelman van Helmond Sport dat niet erg. Maar nu wel. "Ik zat hier liever vanwege andere omstandigheden."
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Versfeld werd donderdagmiddag door zijn vrouw ingelicht over het overlijden van Johan Cruijff. "Ze zei: je raadt nooit wie er overleden is! Ik dacht misschien een van de buren, want vorige week is een van onze kennissen overleden. Maar je denkt niet meteen aan Johan Cruijff. Dat sloeg in als een bom."
Telefoon roodgloeiend Vrij snel daarna besefte de oud-doelman dat -  als hij eenmaal thuiskomt -  de telefoon roodgloeiend zal staan. En zo geschiedde. Van Omroep Brabant tot VI: de pers wil alles over die befaamde penalty weten, waarmee Cruijff en Jesper Olsen in december 1982 Versfeld in de luren legden. In plaats van op doel te schieten, ging Cruijff voor een-tweetje met Olsen.[Youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=_uyK9mGAFyo]Dit journalistieke mechanisme ontvouwt zich al 34 jaar op dezelfde manier in het leven van de 60-jarige Eindhovenaar. Telkens als die vermaarde uit 1982 ergens genoemd wordt, maakt de telefoon van Versfeld overuren.
Liever nietNooit heeft hij daar een issue van gemaakt. "Ik heb het nooit vervelend gevonden. Maar nu wel, want ik heb nu een gesprek over de dood van Johan..."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.