Roosendaal dé dansstad van de regio? Plannen voor dansschool in NS-station

25 maart 2016 om 09:09
nl
Het NS-station in Roosendaal moet het danscentrum van de stad worden. De gemeente, Dansplein en de NS onderzoeken of in het historisch gedeelte van het station dat nu leeg is een dansschool gevestigd kan worden.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Volgens de plannen moet in de voormalige visitatiehal een grote danszaal met tribune komen.
RestaurantNaast het danscentrum zou er ook opnieuw een restaurant moeten komen in de oude wachtruimte 3e klasse. Verder moet het voorportaal naar de gang in ere worden hersteld zodat bezoekers van het station een doorkijk krijgen naar de danszalen.
Initiatiefnemer van Dansplein, Rob van de Geijn, is enthousiast: "Door de aantrekkingskracht voor dansers en dansliefhebbers kan Roosendaal dé dansstad van de regio worden en tegelijkertijd wordt de entree tot de binnenstad voor treinreizigers veel aantrekkelijker."
'Meer dan alleen trein'De NS ziet het wel zitten om van het station als vervoersknooppunt juist een bestemming te maken. "Het plan past binnen onze visie dat er op het station meer te halen is dan alleen de trein. Door deze samenwerking kunnen we het verblijf op het station veraangenamen", aldus NS regiodirecteur Jeroen Alting von Geusau.
De afgelopen jaren is de buitenzijde van het station gerenoveerd en de komende maanden vindt renovatie plaats van de perronkappen. Wethouder Theunis van de gemeente Roosendaal: "De nieuwe plannen maken het station levendiger en de stad aantrekkelijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.