Video

‘Dit maak je nooit meer mee’, apostel Joris Vuurens euforisch over ‘de mooiste Passion aller tijden'

25 maart 2016 om 09:57
nl
Amersfoort was donderdagavond het decor voor The Passion, het televisiespektakel dat sinds enkele jaren vaste prik is op Witte Donderdag. Joris Vuurens uit Bergen op Zoom mocht als eerste onbekende Nederlander één van de twaalf apostelen spelen. “Het was echt een fantastische ervaring. Dit maak je echt nooit meer mee”, vertelt Vuurens, nog maar nauwelijks bijgekomen van alle pracht en praal.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Op en rond het Eemplein werd het paasverhaal over de laatste uren in het leven van Jezus verteld aan de hand van bekende Nederlandstalige popnummers. Als prijswinnaar mocht Vuurens een discipel spelen in The Passion.
LEES OOK: Joris Vuurens eerste onbekende Nederlander in The Passion
“Maar ik stond niet de hele tijd op de planken. Tijdens mijn pauzes ben ik gewoon tussen het publiek gaan staan”, bekent de Bergenaar lachend op Omroep Brabant Radio. “Daar werd ik door sommigen herkend. Dat vond ik erg leuk.”
'Dit is de mooiste Passion ooit'In deze editie van The Passion kroop acteur Martijn Fischer, bij het grote publiek vooral bekend door zijn vertolkingen van André Hazes, in de huid van Jezus. Zangeres Ellen ten Damme vertolkte de rol van Maria en cabaretier Lenette van Dongen was de verteller. “Ze hebben het allemaal geweldig gedaan. Ik vind dit absoluut de mooiste The Passion tot nu toe”, vindt Vuurens.
De populariteit van The Passion blijft onverminderd groot. Het spektakelstuk was donderdag veruit het meest populaire televisieprogramma: de uitzending trok bijna 3,2 miljoen kijkers. Vuurens heeft het nog altijd niet kunnen terug zien. “Ik ga het vanavond rustig op de bank terugkijken. Ik heb echt enorm veel reacties gehad op mijn optreden. Iedereen vindt het geweldig dat ik hier deel van heb mogen uitmaken."
Minuut stilteDe muzikale uitvoering van het lijdensverhaal van Jezus werd donderdagavond voor de zesde keer opgevoerd. Burgemeester Lucas Bolsius toonde zich na afloop ‘heel tevreden’. Er waren volgens hem ongeveer 20.000 mensen op het spektakel in de stad afgekomen.
Voor The Passion begon werd een minuut stilte gehouden om de slachtoffers van de aanslagen in Brussel te herdenken. “België is getroffen door afschuwelijk geweld, in gedachten zijn we bij onze zuiderburen. Ons hart gaat uit naar alle mensen in de wereld die te maken hebben met terreur'', zei cabaretier Lenette van Dongen.
De aanslagen waren voor de gemeente ook aanleiding om extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Uit voorzorg was er meer politie en verscherpte toegangscontrole bij het centrale plein Eemplein.[YouTube:body:https://youtu.be/jgDlTdwSbR4]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.